8 sfaturi de cum sa ne pregatim masina pentru toamna !

8 sfaturi de cum sa ne pregatim masina pentru toamna !

  • Verifica presiunea in anvelope

Verificarea presiunii este deosebit de importanta, deoarece stim cu totii ca aerul se dilata atunci cand este cald afara si se contracta cand este frig.

Presiunea in pneuri trebuie mentinuta la 2.2 bari.

Daca tot ati ajuns la vulcanizare reechilibrati si rotile.

  • Arunca o privire sub capota masinii

Vara, motorul este de obicei suprasolicitat. E momentul sa ridici capota si sa te uiti atent. De exemplu, sa te uiti daca sunt scurgeri  de ulei, de lichid de servo, de lichid de frana, etc.

Verifica si daca toate mufele sunt la locul lor, daca furtunele sunt in stare buna si nu prezinta fisuri, daca bateria are martorul verde aprins, semn ca este in stare buna de incarcare.

  • Verifica nivelul lichidelor

E normal ca atunci cand motorul atinge temperaturi inalte, uleiul sa se subtieze si sa isi gaseasca mai usor o cale sa se scurga.

Verifica uleiul motorului, de servo, de frana, dar nu uita nici antigelul.

  • Polish pentru faruri

Exista mult praf pe soselele, dar si pentru ca o multime de drumuri nu sunt asfaltate, masinile noastre lovesc frontal nori intregi de praf si nisip, astfel incat farurile devin matuite.

Farurile matuite, inseamna o lumina mult mai slaba pe timp de noapte si implicit vizibilitate redusa.

Este necesara deci polisharea farurilor si montarea unei folii speciale care protejeaza sticla acestora de apa sarata, cu pietris si nisip aruncata iarna de masinile din trafic.

  • Desfunda scurgerile parbrizului

Scurgerile parbrizului se pot infunda de la praf, frunze, polen, insecte, etc. Este bine sa le desfunzi inainte de venirea sezonului ploios.

Sunt doua sau trei orificii in partea de jos a parbrizului, langa stergatoare, ce fac ca apa de la ploaie sau lichidul de parbriz scurs in partea inferioara sa cada pe carosabil, prin niste furtunase lungi.

Daca aceste orificii sunt infundate, apa va ramane acolo si in timp va produce rugina.

  • Igienizeaza instalatia de climatizare

Cu siguranta ai folosit toata vara climatizarea si aerul conditionat. Asta inseamna ca aerul din exterior a tot intrat in habitaclu, iar odata cu acesta, a intrat si praf, polen, etc, Toate aceste impuritati s-au oprit in filtrul de polen al masinii si prin descompunere vor genera un miros neplacut.

O igienizare specializata va omori bacteriile care produc mirosul si va pastra instalatia curata pentru inca cel putin un sezon.

  • Schimba presurile de vara

Daca ai doua seturi de presuri la masina, unul textil de vara si unul cauciucat de iarna, acum e momentul sa le schimbi.

Instaleaza presurile din cauciuc. Acestea, au o margine ridicata care nu lasa apa sa ajunga pe mocheta, nici atunci cand te urci in masina plin de apa sau zapada .

  • Apeleaza la un tratament de sezon rece

Daca doresti sa iti mentii masina in stare optima multi ani de zile, iti recomandam sa apelezi la un tratament de protectie pentru sezoanele reci.

Acest tratament se face in ateliere de detailing si consta in aplicarea unui strat invizibil protector care rezista la ploaie si ninsoare si care nu permite aderarea murdariei.

In plus, atunci cand va ploua, apa nu va ramane in picaturi ci va aluneca mult mai usor de pe caroserie. In acelasi timp, stratul protector protejeaza masina de criblura si de apa sarata de pe carosabil, incarcata cu agent de deszapezire, o solutie extrem de nociva pentru caroserie.