Protejeaza-ti anvelopele de vara

Anvelopele de vara pot fi protejate respectand o serie de recomandari venite din partea specialistilor. Verificarea periodica si respectarea unor sfaturi utile vor prelungi viata si calitatea anvelopelor de vara.

1. Atentie la taieturi, fisuri, uzura

Verifică regulat anvelopele pe ambele parti ale anvelopelor pentru a preveni uzura inegală. Atentie la tăieturi, fisuri sau reborduri pe peretele lateral al anvelopei, orice daune de impact, mai ales după conducerea pe suprafețe dure, pietre sau alte obiecte ascuțite depuse pe anvelopă ce duc atat la deteriorarea jantelor dar si a  anvelopelor.

2. Controleaza o data pe luna presiunea pneurilor

Presiunea trebuie verificata lunar  pentru că o presiune scazuta  creşte riscul deteriorării anvelopei. Specialistii spun  că presiunea cu 20% în exces poate reduce durata de viaţa a anvelopei cu aproximativ 10.000 de km.

3. Verifica echilibrarea si geometria rotilor

Cel putin o data pe an trebuie verificata  geometriea (convergenţa) şi a echilibrărea fiecărei roţi. Geometria dereglată produce o uzură inegala si rapida, asimetrică a anvelopelor, ceea ce duce la  oscilaţii, vibraţii în elementele mecanismului de direcţie.

4. Fara frâne bruște

Evita pe cat posibil condusul sportiv, agresiv, pentru a proteja pneurile. Demarajele şi frânarea excesiva vor scurta viaţa anvelopelor cu peste 45% din durata normală de viaţă potrivit producatorului Bridgestone.

Protejeaza-ti anvelopele de vara

5. Verifica valvele

Si valvele se pot deteriora foarte ușor. Cand conduci cu viteza mare valvele pot pierde aer, iar sofatul să se facă cu anvelopele lăsate.

5. Evita umiditatea excesivă

Anvelopele de vara pot fi deteriorate umiditatea excesivă. Masina nu trebuie sa stationeze într-un loc unde se poate produce o acumulare de apă.

6. Mentine anvelopele curate

Spala anvelopele de cate ori este nevoie si protejeaza-le de caldura torida a verii. Mentine-le curate si protejate pentru a nu se uza prea repede.

7. Evita sa iti supraincarci masina

Incerca sa nu transporti greutati mai mari decat cele recomandate. Supraincarcarea masinii duce la uzura accelerata a pneurilor.