Stiati care este varsta medie a camioanelor ce strabat drumurile Romaniei ?

Stiati care este varsta medie a camioanelor ce strabat drumurile Romaniei ?

Studii recente realizate de Eurostat (Oficiul European de Statistica), ce fac referire la varsta vehiculelor rutiere pentru transport marfa ce strabat drumurile europene, evidentiaza faptul ca aproximativ 59% dintre acestea aveau in 2015, o vechime mai mica de cinci ani, 26% aveau o vechime cuprinsa intre sase si noua ani, iar 15% erau mai vechi de 10 ani.

Germania este detinatoarea celei mai "tinere" flote de vehicule rutiere pentru transport marfa, 83% dintre acestea avand o vechime mai mica de cinci ani.

La polul opus se situeaza Grecia, unde doar 12% dintre vehiculele rutiere aveau o vechime sub cinci, in timp ce mai mult de jumatate (59%) erau mai vechi de 10 ani.

In ceea ce priveste Romania, peste 40% dintre vehicule rutiere pentru transport marfa aveau in 2015 o vechime mai mica de cinci ani, un procent comparabil cu cel din Italia, si doar aproximativ 22% aveau o o vechime mai mare de 10 ani.

Remarcabil este faptul ca flota de vehicule rutiere ce apartine tarii noastre este mai "tanara" decat cele din Cehia, Polonia, Bulgaria, Irlanda sau Portugalia.